transformatie
pakhuis gem monument
utrecht


Transformatie pakhuis tot woonhuis _ gemeentelijk monument

Een monumentaal pakhuis met drie verdiepingen in het centrum van Utrecht is verbouwd tot bijzonder woonhuis. Naast de bouwkundige ingrepen zijn de keuken, de badkamer en alle meubels door ons ontworpen in een totaal ontwerp voor een huishouden met twee jonge kinderen.

Het ontwerp van de begane grond draait geheel om de bourgondische leefwijze van de bewoners. De keuken, de grote eettafel en de open haard staan hierbij centraal.

Op de eerste verdieping is naast de badkamer en de slaapkamer van de ouders, een herenkamer ingericht, die tevens wordt gebruikt als televisiekamer en bibliotheek. De zolder is het domein van de kinderen.

De moderne ingrepen onderscheiden zich helder van het bestaande pand, waardoor zij geen concurrentie met elkaar aangaan en het bijzondere karakter van het pakhuis behouden blijft. De woning is in 2006 opgeleverd.

ontwerp tm uitvoeringstekingen: Marcel Martensen,

directievoering: Alex Groot Jebbink

opdrachtgever: particulier

aannemer: Meijer

constructeur: van Eijk

fotografie: Marcel Martensen