nieuwbouw
moderne villa
jutphaas


Moderne villa,

Het woonhuis maakt optimaal gebruik van de beleving van de locatie en is als een maatpak ontworpen om het gebruik van de bewoners, een gezin met twee jonge kinderen.

De Zuidersluis is een bijzondere plek en kenmerkt zich door rust en groen. De locatie is aan twee zijden ingesloten door water. De tuinzijde grenst aan het kanaal, de voorzijde aan de levendige Zuidersluis.

Het zorgvuldig gebalanceerde volume is nauwkeurig ingepast in de omgeving. Door het robuuste volume met hoogwaardig metselwerk en grote vensters uit te werken, wordt ingezet op een eigentijds, contextueel en duurzaam ontwerp.

De begane grond heeft een open karakter waarbij functies in elkaar overvloeien. Met schuifdeuren is iedere ruimte specifiek te maken. De lange zichtlijnen versterken het open karakter van de begane grond. Grote vensters zorgen voor een optimale relatie met de kwaliteiten van de omgeving. Een veranda zorgt voor een droge buitenplaats en is voorzien van een grote glazen vouwpui die in de zomer volledig op gezet kan worden, zodat de huiskamer en de tuin naadloos in elkaar overgaan. In de winter schijnt de zon door de grote pui in de zuidgevel, maar in de zomer houdt het overstek van de veranda de zon buiten, waardoor de huiskamer minder warm wordt.

Op de eerste verdieping zijn de slaapkamers en de badkamers ondergebracht. De ouderslaapkamer, de kinderslaapkamers en de badkamer zijn elk op een ander deel van de omgeving georiƫnteerd en krijgen hierdoor allemaal een zeer eigen karakter.

ontwerp: Marcel Martensen, Berry Beuving, Meiske Hohnen