verbouw nieuwbouw
woning
deventer


Living Apart Together.

In het centrum van Deventer wordt een huis volledig verbouwd tot een woon- werkverblijf voor een vanuit huis werkend stel. De woning biedt plaats aan het gezamelijke leven en tevens aan individualiteit. Zo wensten de opdrachtgevers naast een gezamenlijke keuken en slaap-badkamer twee afzonderlijke huiskamers. Living apart together krijgt hierdoor een nieuwe betekenis.

Met eerbied voor de bestaande hoofdstructuur is de begane grond zo ontworpen dat de keuken een sterke relatie met de tuin krijgt. Een nieuw atelier in de tuin wordt een van de werkruimten. Op de eerste verdieping is wonen en werken gecombineerd en te scheiden door middel van een schuifdeur.

De oude bergzolder is verbouwd tot volwaardige bad- slaapverdieping. De badkamer is de spil van de ruimte waar omheen slapen en bergen georganiseerd zijn.

Om de ruimtelijkheid van de kap te versterken is alleen de wand tussen de slaap- en de badkamer tot het plafond doorgetrokken waardoor de badruimte vrij in de ruimte komt te staan. Tevens wordt de kap voorzien van verschillende daklichten en ontstaat een lichte verdieping met verschillende doorzichten naar buiten. Alle kasten zijn mee ontworpen in het plan waardoor een zeer efficiƫnt ruimtegebruik ontstaat. Het woonhuis en het atelier zijn in 2009 opgeleverd.

opdrachtgever: particulier

ontwerp tm directie : Marcel Martensen

aannemer: Baakbouw

constructeur: Bartels

fotografie: Marcel Martensen