verbouw
woonboerderij rijksmonument
aerdenhout


Verbouwing woonboerderij Aerdenhout _ rijksmonument

De boerderij had een sterk gedateerd, niet oorspronkelijk interieur. Door het beperkt aantal ramen was de boerderij erg donker en bovendien waren de ruimtes nauwelijks met elkaar verbonden waardoor de woning een gesloten karakter had.

Door het maken van een aantal doorbraken wordt de woning ruimtelijker en lichter. Om maximaal van de kleine ramen in de boerderij te profiteren is het interieur licht van kleur gehouden.

De woonkeuken op de begane grond wordt de nieuwe spil van het drukke gezinsleven met drie jonge kinderen. De ruime keuken biedt, naast uitgebreid koken en tafelen, ook plaats aan televisiekijken, het luisteren van muziek en er zijn voorzieningen opgenomen voor een kleine werkplek. In de woonkamer is er een speelplek voor de kinderen, met een zes meter lange bergbank voor al hun speelgoed.

De luxe badkamer is ontworpen voor het jonge gezin. Net als de ouders, krijgen de kinderen hun eigen, laag geplaatste wastafel en rond het ingebouwde bad is ruim voldoende plaats gecreƫerd voor het opstellen van kinderspeelgoed. De op maat gemaakte notenhouten kast met diepe laden zorgt voor voldoende bergruimte. De woonboerderij is in 2008 opgeleverd.

opdrachtgever: particulier

ontwerp tm directie: Marcel Martensen

aannemer: Meijer

constructeur: van Eijk

fotografie: Marcel Martensen