Dokterswoning Driebergen

Op een mooie plek in bosrijk Driebergen staat een sterk gedateerde voormalig dokterswoning. De woning en de praktijk zijn aan elkaar gebouwd maar zo geori├źnteerd dat wonen en werken vanzelfsprekend gescheiden kan functioneren.

De praktijk en de woning worden samengevoegd tot ruime en lichte familiewoning. Binnen de contouren van de bestaande buitengevels worden de plattegronden volledig opnieuw ingedeeld.

Gezocht is naar een ballans tussen het inzetten van bestaande gebouw onderdelen en nieuwe onderdelen van hoogwaardige kwaliteit. De plattegronden zijn zo ontworpen dat gebruik gemaakt kan worden van veel bestaande gaten in de gevels. Daar waar gaten in de gevels gesloten moeten worden zijn delen van de gevels voorzien van hout. Hierdoor ontstaat een patchwork van zwart stukwerk, zwart hout en zwart keimwerk van bestaand metselwerk.

De keuken is het centrum van de woning met lange zichtlijnen binnen de woning en naar de tuin.

 

opdrachtgever:  particulier

ontwerp tm directie: marcel martensen, nils kroese

type: wonen

hoofdaannemer: meijer

constructeur: stabico

fase: opgeleverd

fotografie: marcel martensen